- Obecnie brak na stanie
Skład: sól himalajska różowa drobna ~99,996%, substancja wzbogacająca: jodan potasu (KIO3) ~0,004%. 100 g soli zawiera 3,9 (±1,3) mg jodanu potasu.
Waga: 500g
FRESANO to rodzinna firma zajmująca się produkcją produktów rolnictwa ekologicznego. Motywacją do powstania naszej firmy była pasja do zdrowego trybu życia przez właściwe odżywianie, którą chcemy dzielić się z naszymi klientami.
Naszym priorytetem jest dbałość o najwyższą jakość oferowanych produktów. Co roku poddajemy się kontroli akredytowanej jednostki certyfikującej AGRO BIO TEST Sp. z o.o. i uzyskujemy certyfikat zgodności.
Gwarantuje to, iż nasze produkty pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych, są najwyższej jakości i w pełni bezpieczne dla zdrowia. Oferowane przez nas produkty pakowane są ręcznie.
Przywiązujemy dużą wagę do przyjaznego i bliskiego kontaktu z naszymi klientami.
Fasola adzuki, zwana również czerwoną soją jest rośliną strączkową wywodzącą się z Azji i właśnie tam jest najbardziej doceniana za swoje walory smakowe i odżywcze. Jest lekko słodka i orzechowa w smaku, a przy tym dostarcza wiele witamin i minerałów. Zawiera cenne polifenole, które wspomagają m.in. leczenie raka. Oprócz tego fasola jest obfita w błonnik, który przyspiesza metabolizm i zmniejsza uczucie głodu, niski indeks glikemiczny sprawia, że jest polecana do spożywania diabetykom.
Opis: fasola adzuki o charakterystycznie słodkim, orzechowym smaku.
Zastosowanie: jako dodatek do zup, ryżu, past i pasztetów. Znana jako doskonały zamiennik mięsa.