FRESANO to rodzinna firma zajmująca się produkcją produktów rolnictwa ekologicznego. Motywacją do powstania naszej firmy była pasja do zdrowego trybu życia przez właściwe odżywianie, którą chcemy dzielić się z naszymi klientami.

Naszym priorytetem jest dbałość o najwyższą jakość oferowanych produktów. Co roku poddajemy się kontroli akredytowanej jednostki certyfikującej AGRO BIO TEST Sp. z o.o. i uzyskujemy certyfikat zgodności.

Gwarantuje to, iż nasze produkty pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych, są najwyższej jakości i w pełni bezpieczne dla zdrowia. Oferowane przez nas produkty pakowane są ręcznie.

Przywiązujemy dużą wagę do przyjaznego i bliskiego kontaktu z naszymi klientami.

Mąka migdałowa powstaje w procesie zmielenia migdałów, które pochodzą z migdałowca pospolitego. Jest uważana za jedną z najzdrowszych mąk i może być doskonałym zamiennikiem dla mąk zbożowych.

W zwykłej mące nie ma witamin i minerałów, dlatego stosując mąkę migdałową jako alternatywę, dostarczamy naszemu organizmowi dużo witamin (m.in. E i B), wapnia, magnezu czy selenu. Ważną cechą tej mąki jest również fakt, że jest bezglutenowa, a więc może być spokojnie spożywana przez osoby nietolerujące tego białka. Dzięki wysokiej zawartości jednonasyconych kwasów tłuszczowych zapobiega chorobom krążenia i obniża stężenie cholesterolu.

Zastosowanie: jako dodatek do ciast, ciasteczek, naleśników, budyni. Może być również stosowana jako zagęszczacz do zup i sosów.

Opis: mąka migdałowa ze zmielonych nasion migdałowca.

w tej samej kategorii

16 innych produktów w tej samej kategorii: