Lestello Fasola Czerwona 500g
    Lestello Fasola Czerwona 500g
    Lestello Fasola Czerwona 500g
    Lestello Fasola Czerwona 500g
    Lestello Fasola Czerwona 500g
    Lestello Fasola Czerwona 500g
    Lestello Fasola Czerwona 500g
    Lestello Fasola Czerwona 500g
    Lestello Fasola Czerwona 500g
    Lestello Fasola Czerwona 500g
  • Obecnie brak na stanie

Naszą pasję, zamiłowanie do zbóż i roślin kontynuujemy od ponad ćwierć wieku. Jesteśmy polskim producentem z polskimi tradycjami, dlatego dla nas najważniejsza jest jakość produktów, a co za tym idzie zadowolenie klienta.

Jesteśmy obecnie jedną z wiodących firm zajmujących się produkcją i sprzedażą m.in. wafli, kasz, ryżu, płatków, zbóż ekspandowanych oraz produktów strączkowych na polskim rynku. Nasze produkty są dostępne w niemal każdym regionie kraju, jak również za granicą.

Naszym celem jest bycie przedsiębiorstwem kreatywnym, nowoczesnym i spełniającym wymogi nawet najbardziej wymagających konsumentów.

Dobieramy wyłącznie wysokiej jakości surowce, współpracując zarówno z międzynarodowymi potentatami zbożowymi jak i również z małymi polskimi formami rodzinnymi. Dzięki temu nasze produkty są pełne wartości odżywczych.

Nasze produkty wpisują się w piramidę zdrowego żywienia i są wykorzystywane w dietetyce.

Fasola czerwona to bogate źródło wysokowartościowego białka czyli głównego budulca naszego ciała. Ze względu na duże ilości tego składnika polecana jest wegetarianom jako uzupełnienie diety. Ponadto stanowi bogate źródło witamin z gr. B głównie tiaminy poprawiającej pamięć i koncentrację. Fasola zawiera potas, wapń, fosfor, żelazo, kwas foliowy oraz cynk. Roślina ma lekkostrawną skrobię. Błonnik zawarty w ziarnach fasoli daje uczucie sytości, stabilizuje poziom cukru we krwi i pomaga w usuwaniu toksyn z organizmu. Obecna w fasoli lecytyna wpływa korzystnie na tkankę nerwową i mózg, poprawiając koncentracje i pamięć. Regularne spożywanie roślin strączkowych ma dobroczynny wpływ na florę w jelitach, prawidłowe funkcjonowanie trzustki, wątroby i jelita grubego.

Fasola czerwona stanowi doskonały składnik dań jednogarnkowych jak zupy i gulasze. Ze względu na piękny kolor i wyrazisty smak często wykorzystywana do sałatek.

w tej samej kategorii

16 innych produktów w tej samej kategorii: