Skład: 60% czekolada deserowa (miazga kakaowa,cukier,masło kakaowe,emulgator:lecytyna sojowa,naturalny aromat wanilii),40% ryż brązowy.Produkt bezglutenowy.Może zawierać mleko.
Waga opakowania: 72g
Firma powstała w 1993 roku jako firma specjalizująca się w produkcji makaronów. W 1997 roku wybudowany został nowy zakład w celu rozszerzenia produkcji o ciastka. Od 1999 roku zdecydowaliśmy się na zmianę charakterystyki naszych produktów na żywność funkcjonalną, czyli wzbogaconą o składniki odżywcze lub z usuniętymi czynnikami alergicznymi.
Wieloletnie doświadczenie i praca naukowa zaowocowały powstaniem nowych produktów ciastkarskich i makaronowych. Nowe produkty powstają w oparciu o własne technologie chronione prawem patentowym i zarejestrowanymi znakami towarowymi.
Nasze produkty zostały wyróżnione najwyższymi ocenami specjalistów przetwórstwa spożywczego oraz zdobyły wiele wyróżnień zarówno w konkursach regionalnych, jak i ogólnopolskich.
Nietypowa technologia pozwoliła na uzyskanie doskonałego produktu. Jest to produkt, otrzymany metodą zaparzania ciasta.
Groszek ptysiowy doskonale pasuje jako dodatek do zup przecieranych np. brokułowej, kalafiorowej, z zielonego groszku czy pomidorowej.