- Obecnie brak na stanie
Skład: woda, cukier, karmel 150D, aromaty naturalny, kwas fosforowy, kofeina, naturalny aromat cynamonowy, stewia.
Pojemność: 330ml
Siejemy ferment w puszczy jako BEERBROWNICY z Czarnej Białostockiej, czyli nieoficjalnej stolicy leśnej fermentacji alkoholi.
BEER to znaczy piwo. Sztukę warzenia tego wspaniałego trunku zgłębiamy z sukcesami (nie chwaląc się) w sercu Puszczy Knyszyńskiej, z której czerpiemy inspiracje i energię do życia, ale też, a może przede wszystkim... znakomitą wodę, czyli niesekretny składnik podstawowy wyrobów browaru Waszczukowe. Dobre rzemiosło zależy od dobrych komponentów i dobrych pomysłów. A tego nam szczęśliwie nie brakuje.
Bro to znaczy brat. W piwnicy babci Alicji nasi Bracia Założyciele – Karol i Mateusz Waszczukowie testowali swoje pierwsze misternie wypracowane receptury. Po sukcesach na konkursach piwowarskich bracia otworzyli browar kontraktowy i warzyli w zaprzyjaźnionych browarach w całej Polsce. Marzenie o własnym browarze na ziemi ojców nabrało realnych kształtów, kiedy do braci dołączyli Michał i Tomek. Podlasie, słynące na całą Polskę z podziemia bimbrowniczego, zyskało wtedy nowy, godny, dumny i w pełni legalny przybytek fermentacji alkoholi, znany jako Browar Waszczukowe w Czarnej Białostockiej. Zapraszamy do spróbowania! :)
Na alkohol ochoty zbrakło, a na piwo chęć pozostała? Uwarzyliśmy coś na te kłopoty. Zero Ale to piwo bezalkoholowe z polskim chmielem nowofalowym, zwanym Żywka.
Żywka daje aromat cytrusowy, kojarzący się z grejpfrutem, mango, ananasem i melonem. Turboorzeźwienie bez żadnych „ale”, czyli Zero Ale :)
Produkcja piwa bezalkoholowego jest praktycznie taka sama jak przy trunkach alkoholowych, eliminuje się tu jedynie alkohol powstały podczas fermentacji. Stężenie alkoholu w piwie zero jest na tyle małe, że nie będzie miało negatywnych konsekwencji dla zdrowia, a oprócz tego napój ten dostarczy dla organizmu wiele minerałów, takich jak np. potas czy magnez.