Skład: woda, cukier, karmel 150D, aromaty naturalny, kwas fosforowy, kofeina, naturalny aromat cynamonowy, stewia.
Pojemność: 330ml
Siejemy ferment w puszczy jako BEERBROWNICY z Czarnej Białostockiej, czyli nieoficjalnej stolicy leśnej fermentacji alkoholi.
BEER to znaczy piwo. Sztukę warzenia tego wspaniałego trunku zgłębiamy z sukcesami (nie chwaląc się) w sercu Puszczy Knyszyńskiej, z której czerpiemy inspiracje i energię do życia, ale też, a może przede wszystkim... znakomitą wodę, czyli niesekretny składnik podstawowy wyrobów browaru Waszczukowe. Dobre rzemiosło zależy od dobrych komponentów i dobrych pomysłów. A tego nam szczęśliwie nie brakuje.
Bro to znaczy brat. W piwnicy babci Alicji nasi Bracia Założyciele – Karol i Mateusz Waszczukowie testowali swoje pierwsze misternie wypracowane receptury. Po sukcesach na konkursach piwowarskich bracia otworzyli browar kontraktowy i warzyli w zaprzyjaźnionych browarach w całej Polsce. Marzenie o własnym browarze na ziemi ojców nabrało realnych kształtów, kiedy do braci dołączyli Michał i Tomek. Podlasie, słynące na całą Polskę z podziemia bimbrowniczego, zyskało wtedy nowy, godny, dumny i w pełni legalny przybytek fermentacji alkoholi, znany jako Browar Waszczukowe w Czarnej Białostockiej. Zapraszamy do spróbowania! :)
Jedyny w swoim rodzaju kwas chlebowy prosto z dzikiej, podlaskiej puszczy.
Znany od wielu lat napój, który otrzymujemy w wyniku fermentacji mąki żytniej, będącej jedną z najzdrowszych mąk, z której wypieka się chleby.
Nasz kwas ma słodko-kwaśny smak z nutą goryczy, natomiast jest przede wszystkim smaczny, doskonale orzeźwia, jest bezalkoholowy oraz niskokaloryczny, ponieważ zawiera jedynie 36 kcal na 100ml - czego chcieć więcej?