Skład: woda, cytryny 37%, cukier, hibiskus.
Waga: 260g
Skład: ekologiczne maliny (60%), cukier trzcinowy (25%), woda, pektyna jabłkowa, kwas askrobinowy (witamina C), 100g gotowego wyrobu wyprodukowano przy użyciu 60% owoców. Produkt naturalnie zdrowy, nie zawiera barwników, wzmacniaczy smaku, wypełniaczy smaku, składników genetycznie modyfikowanych, konserwantów. Produkt pasteryzowany. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Waga opakowania: 200g
Matecznik jest terenem wolnym od ingerencji człowieka, gdzie funkcjonuje naturalny ekosystem w stanie nienaruszonym wpływami cywilizacji. Matecznik jest nieskazitelny, pierwotny i czysty.
Koncepcja zachowania natury w niemal nienaruszonym stanie stała się ideą linii przetworów Matecznik – Tradycja z Natury.
Wszystkie opakowania MATECZNIK – Tradycja z Natury – wykonane są z materiałów przyjaznych dla środowiska, pochodzących z recyklingu, biodegradowalnych bądź podlegających dalszemu przetwarzaniu.
Nasze wyroby komponowane są wyłącznie z dziko rosnących owoców, a ich przygotowanie opieramy na tradycyjnych przepisach i recepturach pochodzących z obszaru białowieskich ziem. Ten niezachwiany, naturalny porządek zbioru, przygotowania i stałej opieki, daje nam możliwość zaoferowania unikatowej serii produktów Matecznik – Tradycja z Natury.
Dzięki systematycznej pracy, pasji oraz ogromnemu zaangażowaniu dzisiaj możemy z wielką dumą podzielić się z Państwem linią produktów z najczystszego regionu Polski.
Owoce maliny leśnej są surowcem leczniczym stosowanym w chorobach przebiegających z gorączką, najczęściej w przeziębieniach i grypie. W stanach chorobowych obniżają ciepłotę ciała i działają napotnie. Owoce maliny są nieocenionym źródłem witaminy C, bogate są również w witaminy z grupy C, B2, PP oraz prowitaminę A.