Skład: cytryna (61%), cukier, imbir (8%).
Waga opakowania: 220g
Nasze konfitury i soki powstają w manufakturze bezpośrednio w certyfikowanym Gospodarstwie Ogrodniczym Borówki Amerykańskiej, założonym w 1989 roku we wsi Grzędy (woj. Mazowieckie).
Wyselekcjonowane owoce są zbierane ręcznie, po czym trafiają do naszej chłodni. Tam są sortowane i pakowane w opakowania detaliczne lub eksportowe.
Nasze konfitury są w pełni zdrowe - owoce borówki amerykańskiej stanowią aż 83% produktu. Nadzorujemy cały proces wytwarzania, od ręcznego zbioru, aż do zapakowania w słoik i rozesłania konfitury do klienta.
Posiadamy na swoim koncie wiele nagród i wyróżnień, natomiast najważniejszym wyróżnieniem jest zadowolenie naszych klientów :)
Ucierane płatki róży w połączeniu z borówką amerykańską to doskonały dodatek do lodów, tortów, ciast i ciasteczek, ale również sprawdzi się jako naturalny słodzik do napojów.
Wszystkie konfitury wytwarzamy tradycyjnie, bez konserwantów i sztucznych dodatków takich jak: guma, guar, guma ksantanowa czy syrop glukozowo-fruktozowy.
Na 100g konfitury przypada minimum 83g borówki!