- Obecnie brak na stanie
Skład: 80% sok z ekologicznych czarnych porzeczek, 20% ekologiczny cukier trzcinowy.
Pojemność: 500 ml
Historia musztardy z Kcyni sięga końca lat 50. XX wieku.
Tajemnica wysokiej jakości tej musztardy tkwiła w procesie produkcji z wykorzystaniem maszyn niemieckich z okresu międzywojennego oraz szwajcarskich młynów żarnowych.
Wytwórnia musztardy w Kcyni przestała działać w 1993 roku i wznowiła działalność w 2013 roku bazując na starych recepturach.
Dziś otrzymują Państwo naturalne musztardy najwyższej jakości, bez jakichkolwiek konserwantów, barwników czy przeciwutleniaczy.
Zapraszamy do sprawdzenia naszej oferty.
Przedstawiamy Państwu „Słodko-ostra” kombinację - musztardę ostrą.
Początek słodki, z przyjemnym, dobrze wkomponowanym ostrym finiszem, kwasowość ledwo wyczuwalna.
Najlepiej smakuje do wołowiny i długo dojrzewających twardych serów.