Skład: borówka amerykańska, cukier, pektyny (jabłkowe), cynamon.
Waga opakowania: 220g
Rodzinna firma, która powstała z pasji do łączenia różnych smaków – niektóre bardzo oryginalne, inne tradycyjne.
Wszystkie nasze produkty powstają w 100% z naturalnych składników, nigdy nie używamy przy produkcji chemii spożywczej. Wszystkie rośliny dziko rosnące, które wchodzą w skład naszych produktów, zbierane są na terenach nieskażonych.
Nasza praca jest naszą pasją i czymś co robimy z ogromną przyjemnością. Nasze produkty zawsze przygotowujemy tak, aby były bogate w składniki, aromatyczne i zaskakujące.
Obok sosów, robimy również naturalne syropy z kwiatów i owoców - wszystkie według tradycyjnych receptur, naturalne octy, przetwory z płatków róży damasceńskiej oraz inne przetwory.
Nie uznajemy kompromisów i zawsze dbamy wysoką jakość produktów, co jest naszą wizytówką.
Musztarda Piernikowa to wręcz książkowy przykład kuchni staropolskiej z obecnego regionu Kujawsko-Pomorskiego, z czasów Mikołaja Kopernika.
Jest to receptura z XVIIIw. Bazą tej musztardy jest leżakujący piernik, mieszany z miodem, gorczycą, octem jabłkowym oraz przyprawami.
Nasze musztardy robione są według historycznych receptur, odtwarzamy je w takiej samej postaci w jakiej kiedyś gościły na staropolskich stołach, dlatego też pod względem smaku są ciekawą alternatywą dla tych które znamy dzisiaj.