Nasze konfitury i soki powstają w manufakturze bezpośrednio w certyfikowanym Gospodarstwie Ogrodniczym Borówki Amerykańskiej, założonym w 1989 roku we wsi Grzędy (woj. Mazowieckie).
Wyselekcjonowane owoce są zbierane ręcznie, po czym trafiają do naszej chłodni. Tam są sortowane i pakowane w opakowania detaliczne lub eksportowe.
Nasze konfitury są w pełni zdrowe - owoce borówki amerykańskiej stanowią aż 83% produktu. Nadzorujemy cały proces wytwarzania, od ręcznego zbioru, aż do zapakowania w słoik i rozesłania konfitury do klienta.
Posiadamy na swoim koncie wiele nagród i wyróżnień, natomiast najważniejszym wyróżnieniem jest zadowolenie naszych klientów :)
Pragniemy Państwu przedstawić pełnowartościowy produkt, jakim jest niskosłodzona konfitura z borówki amerykańskiej z dodatkiem cynamonu.
Będzie to idealny dodatek do ciast, deserów, ciastek, lodów, ale również doskonale się sprawdzi samodzielnie do jedzenia łyżką w chłodne jesienne i zimowe wieczory :)
Wszystkie konfitury wytwarzamy tradycyjnie, bez konserwantów i sztucznych dodatków takich jak: guma, guar, guma ksantanowa czy syrop glukozowo-fruktozowy.
Na 100g konfitury przypada minimum 83g borówki!