Cukier kokosowy
    Cukier kokosowy
    Cukier kokosowy
    Cukier kokosowy
    Cukier kokosowy
    Cukier kokosowy
    Cukier kokosowy
  • Obecnie brak na stanie

FRESANO to rodzinna firma zajmująca się produkcją produktów rolnictwa ekologicznego. Motywacją do powstania naszej firmy była pasja do zdrowego trybu życia przez właściwe odżywianie, którą chcemy dzielić się z naszymi klientami.

Naszym priorytetem jest dbałość o najwyższą jakość oferowanych produktów. Co roku poddajemy się kontroli akredytowanej jednostki certyfikującej AGRO BIO TEST Sp. z o.o. i uzyskujemy certyfikat zgodności.

Gwarantuje to, iż nasze produkty pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych, są najwyższej jakości i w pełni bezpieczne dla zdrowia. Oferowane przez nas produkty pakowane są ręcznie.

Przywiązujemy dużą wagę do przyjaznego i bliskiego kontaktu z naszymi klientami.

Cukier kokosowy to alternatywa dla zwykłego białego cukru.Cukier kokosowy jest wytwarzany z kwiatów palmy kokosowej, które wyrastają bezpośrednioz orzechów kokosowych. Po nacięciu łodygi kwiatostanu wydostaje się z niej biały, słodki sok. Aż 80% jego składu stanowi woda. Po jej częściowym odparowaniu uzyskuje się jasnobrązowy, gęsty syrop. Następnie formuje się go w bloczki lub podgrzewa dalej aż do osiągnięcia sypkiej konsystencji. W takiej postaci cukier z kokosa trafia do naszych klientów

Zastosowanie: do deserów, wypieków oraz słodzenia napojów.

Opis: cukier kokosowy (palmowy) nierafinowany, powstały z kwiatów palmy kokosowej. Ma charakterystyczną brązową barwę i łagodny posmak karmelu.

w tej samej kategorii

16 innych produktów w tej samej kategorii: