- Obecnie brak na stanie
Skład: woda, kwiaty bzu czarnego (50%), cukier, sok z cytryny.
Waga opakowania: 250ml
W Wytwórni Octu i Musztardy w Olsztynku produkcję uruchomiono w lipcu 1965 roku.
To, co odróżnia OCTIM od innych producentów musztard i octów, to pasja i zaangażowanie, które uwidaczniają się w działaniu firmy od samego początku jej istnienia. W OCTIM pracują specjaliści, którzy swój kunszt i zdolności szlifowali przez wiele lat. W swoich działaniach kierują się opracowanym dla potrzeb spółki systemem wartości, który gwarantuje profesjonalną obsługę klienta i zadowolenie z najwyższej jakości produktów.
Inspiracją do tworzenia nowych kompozycji smaków są tradycyjne przepisy Warmii i Mazur oraz ekologiczne, lokalne produkty, których jakość potwierdzają zarówno certyfikaty, jak i zadowolenie wiernych smakoszy. Do procesu produkcji trafiają tylko najlepsze zbiory, spełniające szczegółowe wymagania jakościowe. Wyselekcjonowana gorczyca to podstawa przygotowania każdej unikalnej musztardy OCTIM, a ocet jabłkowy zawdzięcza swoje unikalne właściwości produkcji tylko z polskich jabłek.
Ocet cydrowy ekologiczny charakteryzuje niepowtarzalny, lekko cierpki zapach jabłek i owocowy smak, który zdecydowanie uwalnia się podczas gotowania.
Nadaje przyjemnego, delikatnego smaku marynatom i piklom, które stają się łagodniejsze. Idealny do mięs, ryb i sosów.
Ocet cydrowy uzyskiwany jest w wyniku fermentacji ekologicznego cydru.