W Wytwórni Octu i Musztardy w Olsztynku produkcję uruchomiono w lipcu 1965 roku.

To, co odróżnia OCTIM od innych producentów musztard i octów, to pasja i zaangażowanie, które uwidaczniają się w działaniu firmy od samego początku jej istnienia. W OCTIM pracują specjaliści, którzy swój kunszt i zdolności szlifowali przez wiele lat. W swoich działaniach kierują się opracowanym dla potrzeb spółki systemem wartości, który gwarantuje profesjonalną obsługę klienta i zadowolenie z najwyższej jakości produktów.

Inspiracją do tworzenia nowych kompozycji smaków są tradycyjne przepisy Warmii i Mazur oraz ekologiczne, lokalne produkty, których jakość potwierdzają zarówno certyfikaty, jak i zadowolenie wiernych smakoszy. Do procesu produkcji trafiają tylko najlepsze zbiory, spełniające szczegółowe wymagania jakościowe. Wyselekcjonowana gorczyca to podstawa przygotowania każdej unikalnej musztardy OCTIM, a ocet jabłkowy zawdzięcza swoje unikalne właściwości produkcji tylko z polskich jabłek.

Ocet z białego wina ma jasnozłotą barwę i posiada kwaśny smak, z przyjemnym aromatem wina. Jest delikatniejszy niż ocet z wina czerwonego.

Doskonale sprawdzi się jako dressing do sałatek i dodatek do przetworów owocowych.

Ocet winny z wina białego to produkt otrzymany przez naturalną biologiczną fermentację octową wina gronowego białego.

w tej samej kategorii

13 innych produktów w tej samej kategorii: