- Obecnie brak na stanie
Pojemność: 750ml
Skład: ocet z jabłek ekologicznych 6% kwasowości*
*surowce pochodzą z upraw ekologicznych
W Wytwórni Octu i Musztardy w Olsztynku produkcję uruchomiono w lipcu 1965 roku.
To, co odróżnia OCTIM od innych producentów musztard i octów, to pasja i zaangażowanie, które uwidaczniają się w działaniu firmy od samego początku jej istnienia. W OCTIM pracują specjaliści, którzy swój kunszt i zdolności szlifowali przez wiele lat. W swoich działaniach kierują się opracowanym dla potrzeb spółki systemem wartości, który gwarantuje profesjonalną obsługę klienta i zadowolenie z najwyższej jakości produktów.
Inspiracją do tworzenia nowych kompozycji smaków są tradycyjne przepisy Warmii i Mazur oraz ekologiczne, lokalne produkty, których jakość potwierdzają zarówno certyfikaty, jak i zadowolenie wiernych smakoszy. Do procesu produkcji trafiają tylko najlepsze zbiory, spełniające szczegółowe wymagania jakościowe. Wyselekcjonowana gorczyca to podstawa przygotowania każdej unikalnej musztardy OCTIM, a ocet jabłkowy zawdzięcza swoje unikalne właściwości produkcji tylko z polskich jabłek.
Tradycyjny ocet spirytusowy od lat stosowany do marynowania i konserwowania warzyw, owoców i grzybów.
Wykorzystanie octu spirytusowego do przygotowania zalewy do ryb morskich i słodkowodnych doda potrawom kwaskowatego aromatu. Jest nieodłącznym dodatkiem do galaret i mięs.
Ocet spirytusowy to produkt otrzymany przez naturalną biologiczną fermentację octową spirytusu.