Skład: przecier pomidorowy z przetartych pomidorów (75%), cebula, cukier, ocet jabłkowy, sól, papryka ostra, papryka słodka, pieprz, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie.
Waga opakowania: 220g
W Wytwórni Octu i Musztardy w Olsztynku produkcję uruchomiono w lipcu 1965 roku.
To, co odróżnia OCTIM od innych producentów musztard i octów, to pasja i zaangażowanie, które uwidaczniają się w działaniu firmy od samego początku jej istnienia. W OCTIM pracują specjaliści, którzy swój kunszt i zdolności szlifowali przez wiele lat. W swoich działaniach kierują się opracowanym dla potrzeb spółki systemem wartości, który gwarantuje profesjonalną obsługę klienta i zadowolenie z najwyższej jakości produktów.
Inspiracją do tworzenia nowych kompozycji smaków są tradycyjne przepisy Warmii i Mazur oraz ekologiczne, lokalne produkty, których jakość potwierdzają zarówno certyfikaty, jak i zadowolenie wiernych smakoszy. Do procesu produkcji trafiają tylko najlepsze zbiory, spełniające szczegółowe wymagania jakościowe. Wyselekcjonowana gorczyca to podstawa przygotowania każdej unikalnej musztardy OCTIM, a ocet jabłkowy zawdzięcza swoje unikalne właściwości produkcji tylko z polskich jabłek.
Klasyczna musztarda o umiarkowanie ostrym smaku od lat cieszy się niesłabnącą popularnością. Stanowi doskonałe uzupełnienie potraw z grilla – zarówno mięs, jak i warzyw.
Musztarda sarepska OCTIM została wyróżniona nagrodą Międzynarodowego Instytutu Smaku i Jakości iTQi. Superior Taste Award to unikalne, międzynarodowe, niezależne wyróżnienie przyznawane na podstawie przeprowadzonego ślepego testu przez szefów kuchni i sommelierów z całego świata, którzy są opiniotwórczymi liderami w dziedzinie smaku.