- Obecnie brak na stanie
Waga: 180g
Skład: koncentrat pomidorowy o ekstrakcie 12% (55,5%), woda, cukier, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana kukurydziana, sól, przyprawy, substancja konserwująca: sorbinian potasu, aromat.
W Wytwórni Octu i Musztardy w Olsztynku produkcję uruchomiono w lipcu 1965 roku.
To, co odróżnia OCTIM od innych producentów musztard i octów, to pasja i zaangażowanie, które uwidaczniają się w działaniu firmy od samego początku jej istnienia. W OCTIM pracują specjaliści, którzy swój kunszt i zdolności szlifowali przez wiele lat. W swoich działaniach kierują się opracowanym dla potrzeb spółki systemem wartości, który gwarantuje profesjonalną obsługę klienta i zadowolenie z najwyższej jakości produktów.
Inspiracją do tworzenia nowych kompozycji smaków są tradycyjne przepisy Warmii i Mazur oraz ekologiczne, lokalne produkty, których jakość potwierdzają zarówno certyfikaty, jak i zadowolenie wiernych smakoszy. Do procesu produkcji trafiają tylko najlepsze zbiory, spełniające szczegółowe wymagania jakościowe. Wyselekcjonowana gorczyca to podstawa przygotowania każdej unikalnej musztardy OCTIM, a ocet jabłkowy zawdzięcza swoje unikalne właściwości produkcji tylko z polskich jabłek.
Posiada delikatny smak oraz wyczuwalną nutkę miodu. Balans między słodkim i ostrym smakiem trafi w gusta zwolenników dobrej kuchni.
Musztarda miodowa doskonale podkreśli walory smakowe dań z drobiu i potraw z grilla. Można ją wykorzystywać jak dodatek do marynowania grzybów i warzyw, zwłaszcza dyni i buraczków.