- Obecnie brak na stanie
Waga: 180g
Skład: koncentrat pomidorowy 55,5%, woda, cukier, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana kukurydziana, sól, przyprawy, substancja konserwująca: sorbinian potasu, aromat.
Waga: 190g
Skład: woda, gorczyca biała, ocet spirytusowy, cukier, olej roślinny rzepakowy, papryka słodka o smaku wędzonym 2% (papryka słodka czerwona, aromat dymu wędzarniczego), sól, ocet jabłkowy, przyprawy, rozmaryn mielony 0,45%, aromat dymu wędzarniczego.
W Wytwórni Octu i Musztardy w Olsztynku produkcję uruchomiono w lipcu 1965 roku.
To, co odróżnia OCTIM od innych producentów musztard i octów, to pasja i zaangażowanie, które uwidaczniają się w działaniu firmy od samego początku jej istnienia. W OCTIM pracują specjaliści, którzy swój kunszt i zdolności szlifowali przez wiele lat. W swoich działaniach kierują się opracowanym dla potrzeb spółki systemem wartości, który gwarantuje profesjonalną obsługę klienta i zadowolenie z najwyższej jakości produktów.
Inspiracją do tworzenia nowych kompozycji smaków są tradycyjne przepisy Warmii i Mazur oraz ekologiczne, lokalne produkty, których jakość potwierdzają zarówno certyfikaty, jak i zadowolenie wiernych smakoszy. Do procesu produkcji trafiają tylko najlepsze zbiory, spełniające szczegółowe wymagania jakościowe. Wyselekcjonowana gorczyca to podstawa przygotowania każdej unikalnej musztardy OCTIM, a ocet jabłkowy zawdzięcza swoje unikalne właściwości produkcji tylko z polskich jabłek.
Ta aromatyczna musztarda to idealna propozycja dla osób lubiących pieczone mięsa marynowane w niekonwencjonalnych smakach. Ciekawie wydobędzie smak dań wegetariańskich – warzywa gotowane na parze zyskają dzięki niej wyrazistości i ostrości. Produkowana jest z dodatkiem octu jabłkowego.