W Wytwórni Octu i Musztardy w Olsztynku produkcję uruchomiono w lipcu 1965 roku.

To, co odróżnia OCTIM od innych producentów musztard i octów, to pasja i zaangażowanie, które uwidaczniają się w działaniu firmy od samego początku jej istnienia. W OCTIM pracują specjaliści, którzy swój kunszt i zdolności szlifowali przez wiele lat. W swoich działaniach kierują się opracowanym dla potrzeb spółki systemem wartości, który gwarantuje profesjonalną obsługę klienta i zadowolenie z najwyższej jakości produktów.

Inspiracją do tworzenia nowych kompozycji smaków są tradycyjne przepisy Warmii i Mazur oraz ekologiczne, lokalne produkty, których jakość potwierdzają zarówno certyfikaty, jak i zadowolenie wiernych smakoszy. Do procesu produkcji trafiają tylko najlepsze zbiory, spełniające szczegółowe wymagania jakościowe. Wyselekcjonowana gorczyca to podstawa przygotowania każdej unikalnej musztardy OCTIM, a ocet jabłkowy zawdzięcza swoje unikalne właściwości produkcji tylko z polskich jabłek.

Ostry smak ketchupu to propozycja dla wielbicieli pikantnej kuchni.

To idealny dodatek do codziennych dań z mięsa, zapiekanek czy też grillowanych warzyw. Sekret doskonałego smaku i konsystencji tkwi w tradycyjnej recepturze oraz najwyższej jakości naturalnych składnikach. Obowiązkowy towarzysz rodzinnych spotkań przy grillu lub ognisku!

100g ketchupu Octim jest otrzymywane z 148g pomidorów.

w tej samej kategorii

16 innych produktów w tej samej kategorii: