Skład: papryka chili 45%, woda, cukier, sól, pomidor, ocet spirytusowy, czosnek, kwasek cytrynowy, papryka czerwona słodka, majeranek.
Waga: 190g
W Wytwórni Octu i Musztardy w Olsztynku produkcję uruchomiono w lipcu 1965 roku.
To, co odróżnia OCTIM od innych producentów musztard i octów, to pasja i zaangażowanie, które uwidaczniają się w działaniu firmy od samego początku jej istnienia. W OCTIM pracują specjaliści, którzy swój kunszt i zdolności szlifowali przez wiele lat. W swoich działaniach kierują się opracowanym dla potrzeb spółki systemem wartości, który gwarantuje profesjonalną obsługę klienta i zadowolenie z najwyższej jakości produktów.
Inspiracją do tworzenia nowych kompozycji smaków są tradycyjne przepisy Warmii i Mazur oraz ekologiczne, lokalne produkty, których jakość potwierdzają zarówno certyfikaty, jak i zadowolenie wiernych smakoszy. Do procesu produkcji trafiają tylko najlepsze zbiory, spełniające szczegółowe wymagania jakościowe. Wyselekcjonowana gorczyca to podstawa przygotowania każdej unikalnej musztardy OCTIM, a ocet jabłkowy zawdzięcza swoje unikalne właściwości produkcji tylko z polskich jabłek.
Ostry smak ketchupu to propozycja dla wielbicieli pikantnej kuchni.
To idealny dodatek do codziennych dań z mięsa, zapiekanek czy też grillowanych warzyw. Sekret doskonałego smaku i konsystencji tkwi w tradycyjnej recepturze oraz najwyższej jakości naturalnych składnikach. Obowiązkowy towarzysz rodzinnych spotkań przy grillu lub ognisku!
100g ketchupu Octim jest otrzymywane z 148g pomidorów.